Weer grofvuil vissen op vrijdag 10 maart

Op vrijdag 10 maart wordt hulp gevraagd om weer grofvuil te gaan vissen uit de Leidse grachten, omdat dit de waterplantengroei én het vaarverkeer hindert. Verkeersborden, een dranghek, een vlaggenmast, kerstbomen, véél stoelen, kinderwagens en bergen fietsen.
Als je het leuk vindt om (er-)uit te vissen wat er in de grachten zit, kun je meedoen!
- Start: vrijdag 10 maart 2017, om 10.00 uur.
- Waar: Verzamelen op Apothekersdijk 5 (WC aanwezig)

Het vissen gebeurt op 2 locaties:
1) Oude Singel t.h.v. The Duke of Oz (WC aanwezig)
2) Rapenburg op de Nonnenbrug (Rijksmuseum van Oudheden)

Laatste tips voor a.s. vrijdag:
* doe je oudste kleren aan
* neem voldoende water & eten mee
* let op jezelf en elkaar
* en je bent verzekerd van een mooie dag!

Zie de uitnodiging.

Nieuwe eik geplant bij appartementen Rapenburg/Nieuwsteeg

In april vorig jaar is de oude boom gekapt (zie ons bericht http://pieterswijk.nl/?p=1434) en er is nu een nieuwe boom teruggekomen.

De VVE meldt:
De nieuwe eik is een ander soort eik dan dat er stond. Die oude was nogal luis gevoelig. Daarom is in overleg met deskundigen besloten tot de keuze van een moeraseik. De boom komt van een kweker in Udenhout (Noord Brabant) en is op woensdag 15 januari door de firma De Wit uit Hazerswoude geplaatst. Eerst zijn ze nog de hele dinsdag bezig geweest om de oude stobbe weg te frezen waardoor er een plantgat van 4 bij 4 meter en 1,5 meter diep is gemaakt.
De boom is gezekerd met 6 grondankers zodat ie niet omwaait. En er is een beluchtingsdrain omheen gelegd. De komende 3 jaar zal de boom door firma De Wit gecontroleerd worden waarbij de groei en staat van de boom steeds wordt bekeken. Ook zijn zij 3 jaar lang verantwoordelijk voor de voeding van de boom.

2015_eik_IMG_1835
2015_eik_IMG_1848
2015_eik_IMG_1855

Gekapte eik op parkeerplaats appartementen Rapenburg hoek Nieuwsteeg

Op 11 april 2014 is de oude eik gekapt op de parkeerplaats van de appartementen op de hoek van Rapenburg en Nieuwsteeg. De boom had zwammen, en deze namen zo snel toe dat de hij op advies van een in bomenanalyse gespecialiserd bedijf is gekapt. Hij was voor een deel hol, en een gevaar voor zijn omgeving geworden.
De Vereniging van eigenaren heeft een nieuwe, grote eik gekocht (doorsnee 40 cm, hoogte 12 m), die in het najaar zal worden herplant.

Jaarlijkse buurtborrel van Augustinus

Zondag 18 mei 2014 zal de jaarlijkse buurtborrel plaatsvinden. Te zijner tijd zullen omwonenden hier een uitnodiging voor ontvangen.

Met vriendelijke groet,
Lotte Westra
Bestuurslid Intern I & Vice-Voorzitter Vereniging
L.V.V.S. Augustinus
Sociëteit ‘Eigen Huis’
Rapenburg 24